Pelancaran Konvensyen Luar Negara 2017/2018

Tarikh: 1 April 2017

Tempat: Pusat Konvensyen Bank Rakyat

SEMUA TEAM USRAH ASSOCIATES DAN TENAGA AGENSI & WARGA TIB

Selamat Menempuh Tahun Kewangan baru 2017/2018
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih & Maha Penyayang , Segala puji bagi Allah SWT , Tuhan Pentadbir Sekelian Alam , selawat dan salam kepada baginda Nabi Muhammad saw , keluarga & sahabat-sahabatnya serta para pejuang Islam..

Perniagaan kita ini adalah sebagai satu tarbiyyah dan bagi mempertahankan agama , bangsa dan negara.
Kita semua harus terus relevan dan Istiqamah dalam kerjaya yang amat mencabar . Untuk terus kekal kita harus yakin dengan firman Allah SWT ..

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ
Wahai orang-orang beriman, jika kamu menolong (agama) Allah, niscaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu. (Surah Muammad : 7)

Untuk terus berjaya jaga hubungan kita dengan Allah SWT, IbuBapa, keluarga dan sekelian manusia. Ikutilah segala apa yang telah dipelajari , hormatilah guru2 kita, laksanakan apa yang telah kita rancang. Kejayaan sedang menunggu kita dihadapan.
Segala insentif yang ditawarkan adalah sebagai satu bonus utk kita sebaliknya tugas, amanah dan tanggungjawab adalah sebagai amanat yang harus dilaksanakan.

Kita masih memerlukan ramai lagi tenaga utk bersama kita bagi memikul amanat ini.. Ajak la mereka utk meneruskan perjuangan menyambung perjuangan Nabi Muhammad saw ini ..
Rasulullah saw pernah bersabda:

“Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya” (HR. Muslim no. 1893).
Teruskan usaha dengan sungguh-sungguh dan setelah itu serahkan segala-galanya pada Allah SWT, insyallah kita semua akan berjaya dunia akhirat.
YESS WE CAN DO IT!!

NEW FINANCIAL YEAR.. HERE WE GO.. TOGETHER WITH USRAH..

” G R O W I N G  T O G E T H E R  W I T H  U S “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *